28 Jul 2015

Kisah Remaja BERTATU Masuk Sekolah Tahfiz Yang Bakal Buat Ramai TERSENTAP !!!

Kisah Remaja BERTATU Masuk Sekolah Tahfiz Yang Bakal Buat Ramai TERSENTAP !!! | Alhamdulillah bhai, setiap manusia mempunyai sejarah kehidupan sendiri, sehinggakan bapa kita Nabi Adam pun melakarkan sejarah menjadi iktibar malah di ketahui oleh semua manusia di muka bumi hatta mereka bukan orang yang mempunyai kepercayaan.

11752325_919945384752571_8704884135905084690_n

Sejarah silam boleh di ungkit dan di cungkil untuk di jadikan iktibar serta tauladan bukan untuk di lihat dan di war warkan sebagai keburukan, bagi mereka yang memahami akan maksud islah diri maka setiap patah perkataan yang keluar dari mulutnya bila melihat seseorang yang dahulunya jauh dari agama maka dia akan berkata “Subhanallah” atau Allahuakhbar atau sekurang kurangnya Alhamdulillah….ini lah manusia yang hatinya bersih melihat kebaikan walaupun di hadapannya terpampang keburukan sejarah silam.
Cerita
Satu ketika seorang anak remaja telah di bawa ke bilik Masyaikh dan di perkenalkan kepada beliau, Masyaik tersebut telah menyambut anak muda tadi dengan gembira dan mengarahkan Khadimnya menyediakan minuman.
Anak muda tadi di santuni dengan layanan istimewa lalu lelaki yang membawanya berkata kepada Masyeikh tersebut….”Maulana dahulunya anak muda ini seorang yang nakal tetapi kini beliau ingin belajar agama, boleh kah beliau di terima untuk belajar agama”
Maka jawab Masyeikh tadi…
“Masyallah, keputusan yang bijak, sudah pasti kita terima malah Allah akan suka kepada anak muda yang mahu belajar agama…senakal mana pun kita seburuk mana pun kita maka bila kita ambil agama maka Allah akan tukar setiap keburukan yang kita buat menjadi kebaikan dan sekiranya kamu mati semasa kamu di dalam belajar agama maka mati kamu pasti akan Allah redha dan kamu akan di masukkan kedalam syurga…Insyallah”
Psst : Bhai…kita ni dah lah jahil agama dan bila ada orang jumpa kita ceritakan tentang syurga dan neraka maka kita kata…Kau peduli apa…!!! elok bebenor la tuu…!!! KREDIT.. FB Ali Russia.

ALLAH ITU MAHA BESAR !!! Fenomena yang benar2 luar biasa berlaku Parit Buntar



Parit Buntar: Penduduk Kampung Parit Kasa, di sini, dikejutkan dengan fenomena ribuan ikan lampam muncul di permukaan tali air sejak jam 7 pagi, menyebabkan kawasan berkenaan dikerumuni penduduk yang bagaikan berpesta.

Rata-rata penduduk yang mengetahui kejadian itu memenuhi kawasan berkenaan dengan membawa pelbagai peralatan termasuk jala, pukat dan sauk, malah ada yang terus terjun ke dalam tali air menangkap ikan menggunakan tangan.

Difahamkan, sehingga jam 2 petang, penduduk mendakwa menaikkan 100 kilogram ikan lampam.

Abdul Halim Siga, 54, berkata, kejadian itu pertama kali berlaku sepanjang dia tinggal di kampung itu.

Katanya, dia menyedari kejadian berkenaan pada jam 7 pagi apabila melihat banyak kelibat ikan bermain di permukaan air.

“Saya segera mengambil jala dan melemparkannya ke arah kumpulan ikan terbabit dan dengan sekali campak, saya dapat lebih 20 ikan.

“Saya kemudian mengajak ahli keluarga untuk sama-sama menangkap ikan itu,” katanya.

Orang ramai mula mengerumuni kawasan itu selepas melihat penduduk menaikkan banyak ikan.

Seorang lagi penduduk Syamsul Razman, 32, berkata, fenomena itu mungkin terjadi akibat limpahan air bukit merah ke dalam Sungai Kerian. - myMetro

21 Jul 2015

Trol Bini Orang, Admin Page Amran Fans Dikutuk Peminat?



Trol Bini Orang, Page Lawak Amran Fans Semakin Melampau? - Panas!!! page lawak no. 1 di Malaysia yang terkenal kerana suka menteroll gambar awek cantik untuk dijadikan bahan lawak dikatakan semakin melampau-lampau kerana mengedit foto seorang artis yang sudah berumahtangga.. [Baca Sepenuhnya...]




Sumber: mabuketum.blogspot.com

NGERI!! RAHSIA SILAP MATA NGERI DAVID COOPERFIELD TELAH DIBONGKAR..


GEMPAR !!!  rahsia silap mata ngeri david cooperfield telah dibongkar.. cara amat ngeri silap buat badan dan nyawa melayang weh... korang lihat sendiri VIDEO dengan  [Baca penuh....]

Chef Wan Hentam Saudara Pemalas Di Pagi Raya





Chef Wan bersama-sama cucunya di hari raya.
Chef Wan bersama-sama cucunya di hari raya.
KEBIASAANNYA dalam saudara-mara pasti ada satu dua orang yang berat tulang nak membantu dalam melancarkan proses persiapan menyambut hari lebaran.
Nak kena disuruh, barulah bergerak kerjanya.
Rupa-rupanya bukan orang biasa je mengalami perkara sebegini, chef selebriti terkenal, Chef Wan turut terpalit sama dengan masalah sebegitu rupa.
Baru-baru ini, Chef Wan menghamburkan kekesalannya dengan sikap sesetengah saudara maranya yang berat tulang nak membantu selain tidur membuta di pagi hari raya.
Kekesalan itu diluahkan menerusi satu entri di laman Instagram beliau yang mana Chef Wan memuat naik foto anak buahnya yang masih tidur di pagi raya sedangkan sudah pukul 9 pagi.
chef wan1
“By 9AM dah tak tahan lagi mula la mulut saya mengharuk satu rumah which like a yearly affair. Bangun bangun rasa nak sepak sepak sahaja manusia yang malas ini dari membuta sehingga matahari tu suluh ke jubur.”
“Ada yang tak mandi lagi dah mengadap TV pagi buta tergolek macam ikan buntal dah tak laku.
“I told my mother loud and clear and menyindir (tetapi) faham ke muka muka tebal yang tak tahu malu ni. Rumah ni bukan hotel ada barua to run around to feed some of them 3 meals a day!
“I am sure I am not the only one in Malaysia facing this issue with all this lazy and useless people. They are like parasite in our life. As far as I am concern mampus kau org la tak suka aku pun yang salah tetap salah. Ubah la sikap pemalas tu!”, luah chef nombor satu negara itu.
Ada betulnya teguran Chef Wan tu, kalau dah bermalam di rumah orang walaupun saudara sendiri, kita kenalah pandai-pandai bawa diri. Janganlah pula tidur macam kat rumah sendiri.
Kan dah kena sound dengan Chef Wan.
Tapi ada juga yang berpendapat Chef Wan tidak sepatutnya memuat naik entri sebegini kerana beliau boleh sahaja bercakap direct kepada saudara maranya daripada memalukan mereka sedemikan rupa.
Buat anda yang ada habit berat tulang dan lambat bangun pagi tu, baik ubah segera sikap, kang tak pasal-pasal saudara anda pula muat naik entri yang sama dalam media sosial mereka. Opsss.. – MYNEWSHUB.CC
Chef Wan ‘mengamuk’ resepi tradisional dipermainkan

Sumber: mynewshub

Lelaki Ini Terdengar Budak Bawah Umur Menangis, Apa Yang Ditemuinya Amat Mengejutkan Sekali !!!


Gempar!!! Lelaki Ini Terdengar Budak Bawah Umur Menangis seolah-olah sedang melakukan sesuatu, Apa Yang Ditemuinya Amat Mengejutkan Sekali !!!

Kisahnya bermula begini, pukul 3 pagi di sebuah RnR.[Baca penuh....]





Sumber Asal: mabuketum.blogspot.com

Pukul 3 Pagi Di Sebuah RnR… Lelaki Terdengar Bunyi Budak Menangis… Apa Yang Ditemui Sangat MENGEJUTKAN !!!



#I could not sleep tonight. So many things on my mind. Meet up with friends chat about my day till 3 glasses of drinks and its a wrap. Driving home, I stopped by an R&R. Wee hours. And I heard a child cry. Yes, you can imagine goosebumps and all, now that the devil is free roaming around.

As I was looking around. I saw this. As in photo. A young kid and one adult was sleeping in the cubicle in the toilet marked Bilik Persalinan.

Only a towel and his arm as a pillow for the kid, both slept quietly on the cold hard floor.

I asked the guard nearby. Yup,father daughter. Please do not report. He is a good father. Homeless urban poor.

I do not dare to wake him up this night. Clearly I wouldn’t know what to expect if he wakes up. And I trust the guard. My gut feeling says, its ok.

I pass the guard my card to pass it to him. Who knows. But for now, I just slip in cash. Tonight is still Hari Raya. We are now in comfort of our cooling aircond planning next open house and somewhere out there, its just like any other day. A kid sleeping in the toilet, please imagine your own kid there now. That is how helpless I feel now.

A dad doing his best. That is what the guard says. Who am I to judge but pray. This photo is real and its mine. Scares me a lot.

I know what you guys were thinking and it crosses my mind. Taking this photo alone is scary too. Please do not pressure me on this. Imagine my ordeal tonight, now… As a doer, my mind is racing thinking with my limitations.

Dear public, me and my team strongly need your support. Urban poor is real and its closer to home then we expected. Do Google if you don’t understand what is urban poor and why you and I could be one of them in the future. I am not kidding. Its not really money I am asking but more to awareness of the problem. My hope on the government, ….. What would I know, I am just a boy.

My plan now is to try to catch them again tomorrow morning. With breakfast and a chat. Please pray with me. This is all I asked.

Its funny because at any given time, I would never have to sneak down looking through a toilet door. That is not me.

I beg you to give constructive comment if you must. Please don’t cry.




UPDATE

This morning at 7:30am I rushed to the same RNR. By the time I reached there, the cubicle cleared. F&N bottled drink, 12 cigarette butts, biskut kelapa and thats all. Just like what you see here. The guards already changed. I asked the guard He didn’t even understand what I was asking about.

Nobody smokes in small space with just a cement floor except if there is a child with him and he has to be by her side all the time. Right? I don’t smoke so I don’t understand it. And with that I don’t judge. However at least smoking is better than hisap dadah.

Yesterday I also saw a motorcycle. Its not there as well. Can’t say if its theirs. I don’t know.

I am sorry but I can’t share the location. It might be just one night who knows.

As I said yesterday I believe the first guard hence nothing alarming about it.

What if this is their only safe place, why would I want to take it away from them? Their space.

I have wrote about personal space few months back. I understand the need for it. Probably this is theirs.

So, please. As for now, let me try to find them again tonight.

Sumber: kucinghappy

MENGEJUTKAN Ini Kesan Kepada Tubuh Badan Anda Jika Termakan Beras Palsu



Pernahkah anda masak nasi namun teksturnya berbeza dengan nasi yang biasa di makan? Pernah terfikir tidak bahawa beras juga mungkin dipalsukan?

beraspalsu4.jpg

Sebelum ini kita biasa dengar beg plastik, botol plastik, muka plastik dan bagaimana pula dengan beras plastik? Di negara jiran Indonesia heboh dengan kehadiran beras plastik yang menguasai pasar harian di sekitar Kota Bekasi, Indonesia.
Penyebaran beras plastik ini boleh dikatakan berleluasa kerana bukan sahaja di Indonesia, pasaran gelap beras plastik ini telah sampai ke Sngapura dan mungkin Malaysia.

beraspalsu5.jpg

Seperti dilaporkan, beras plastik ini telah menular di negara yang menjadikan beras sebagai makanan ruji seperti India, Indonesia, Vietnam dan akhir-akhir ini, Singapura.
Beras tiruan ini dihasilkan menggunakan campuran kentang, keledek dan plastik resin yang selalu digunakan industri dengan diproses sama bentuk dengan beras asli.
Beras tiruan tersebut dikatakan sudah memasuki pasaran Singapura dan beberapa penemuan beras tersebut telah mula tersebar.

beraspalsu2.jpg

Jika benar perkara seumpama ini berlaku di Malaysia Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan tidak akan sewenang-wenangnya melepaskan dalang dalam perkara ini.
Namun tanpa laporan daripada orang ramai, agak sukar pihak berkuasa membanteras gejala licik sebegini kerana pengedar tiruan beras plastik ini mencampurkan beras plastik ke dalam beras tulen.
Hasilnya, beras yang dimasak tidak sekeras jika hanya memasak beras plastik sahaja.

beraspalsu3.jpg

Menurut Menteri Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Hasan Malek, pasukan penyiasat itu akan memberi tumpuan kepada kedai-kedai runcit kecil untuk memeriksa sama ada mereka menjual beras palsu, terutama di luar bandar dan kawasan luar bandar.
“Kami akan menjalankan siasatan kami, tetapi saya ingin menggesa pengguna untuk tampil ke hadapan dan melaporkan kepada kementerian jika mereka mencari beras tersebut.
“Semua laporan yang dibuat akan dirahsiakan,” tegasnya.
Jika dilihat, semua makanan yang dihasilkan untuk rakyat moden zaman ini sebahagiannya memang mengandungi racun formalin dan bahan kimia yang lain. Kehadian beras plastik menambah lagi senarai makanan ‘beracun’ yang boleh dibeli dipasaran. Dalam jangka masa pendek, makanan ‘beracun ini bakal menimbulkan gangguan penyakit.

beraspalsu.jpg

Dalam jangka masa panjang pula, dapat dilihat kualiti generasi bangsa Malaysia yang menggunakan beras plastik sebagai makanan ruji akan menurun dan kurang daya berbanding penduduk negara lain. Akibatnya, mungkin rakyat Malaysia bakal mengidap penyakit berbahaya dalam usia muda.
Pakar kesihatan di China melaporkan jika seseorang memakan beras plastik ini dicampur dengan resin beracun, boleh merosakkan sistem penghadaman.
Satu laporan di Very Vietnam menyatakan bahawa seorang pegawai dari Persatuan Pengusaha Restoran Cina telah mengumumkan bahawa makan tiga mangkuk beras tiruan ini adalah sama dengan makan sekeping beg plastik.
Cegah sebelum parah. Kita mampu mengubahnya!
Sumber: mynewsbistro

20 Jul 2015

Ibu melahirkan 11 bayi pada 11.11.2011, selepas 4 tahun lihatlah wajah-wajah mereka yang amat mengejutkan!



Ajaib seorang ibu melahirkan sebelas bayi sekaligus. Yang agak langka 11 bayi ini lahir pada tanggal 11 bulan 11 tahun 2011. Kejadian ini terjadi di india tahun 2011 yang lewat. Yakinkah sobat atau ini kerjaan dari photoshop.?  Dilihat dari gambarnya sepertinya asli bukan rekayasa. Soalnya ini dicatatkan pada Guinness Book of World Records disertai bukti bahwa benar 11 bayi yang lahir tersebut dilahirkan dari seorang ibu. yang buat unik 11 bayi lahir pada 11 Nopember 2011 ( 11/11/11 ). Apakah mungkin seorang wanita bisa membawa 11 janin dalam rahimnya?

Lihat Video Ibu lahirkan 11 bayi di India di sini https://www.youtube.com/watch?v=cQsv6cZQT6E

Menurut jurnal medis kelahiran kembar dapat terjadi karena sebab alamiah,  seperti wanita yang berovulasi lebih dari satu telur per bulan, dalam hal ini mereka semua dapat dibuahi,  Atau hanya memproduksi satu telur tetapi membagi lama setelah pembuahan maka menghasilkan beberapa embrio.  Kelahiran kembar yang saat ini sering terjadi akibat dari perawatan kesuburan seperti  In Vitro Fertilization. Ini adalah prosedur yang "implan" lebih dari satu telur subur dalam rahim dapat menyebabkan beberapa ovulasi telur maka bayi akan kembar/ganda.

Pada tahun 1971 seorang wanita hamil tidak kurang dari 15 bayi dalam rahimnya, dan melahirkan tidak sekaligus dibantu operasi  caesar. Sayangnya semua bayi juga meninggal setelah melahirkan.

Lihatlah sekarang bayi lahir kembar bukan hal langka, Bahkan semakin banyak kasus perempuan yang melahirkan 6 bayi yang sehat. Contoh lain pada tahun 1997, kasus medis pertama seorang ibu melahirkan anak kembar 7 di Amerika Serikat.

Pada tahun 1998 seorang ibu melahirkan bayi kembar 8 di Houston, Texas.  Bayi pertama lahir prematur hingga 15 minggu. sedangkan 7 sisa kembar disimpan di dalam rahim selama dua minggu lagi,
dan kemudian dilakukan operasi caesar. Sayangnya, yang terkecil dari mereka meninggal setelah hanya satu minggu,  tapi 7 sisanya masih hidup dengan baik dan menikmati hidup hingga sekarang.

Pada tahun 1999 seorang wanita Malaysia melahirkan 9 bayi kembar dalam satu kelahiran.
Sayangnya semua bayi meninggal dalam waktu 6 jam setelah dilahirkan hidup.

Rekor dunia untuk kehamilan alami dipegang oleh seorang wanita di Argentina, yang hamil dengan 12 embrio bayi dalam rahimnya. Sayangnya semua meninggal setelah dilahirkan.

Beberapa bayi dalam satu rahim biasanya akan menyebabkan masalah medis dalam jangka panjang.
Meskipun bayi bertahan hidup setelah kelahiran, fakta membuktikan bahwa banyak yang akhirnya
menderita akibat banyaknya bayi dalam satu rahim seorang ibu.

Semua karena Kuasa Illahi tidak ada hal yang tidak mungkin didunia ini. Apapun bisa terjadi diluar jangkauan pikiran dan ilmu manusia, seandainya ada hal yang tidak bisa terpecahkan itupun karena ilmu manusia yang tidak bisa menjangkaunya. Ambil hikmah ditiap kejadian dan selalu syukuri apapun kejadiaan dan kenyataannya.

"Suka artikel di blog ini silahkan disharing, buat yang hobby copy paste tanpa izin mari jaga etika blogger."











Sumber: mabuketum

Status Lelaki Ini Ucap "Terima Kasih Polis" Jadi Viral



Status seorang lelaki mengucap terima kasih kepada PDRM menjadi viral di media sosial.

Menerusi status terbabit, difahamkan lelaki terbabit berbuat demikian setelah dia terserempak dengan empat pegawai polis yang masih lagi bertugas di hari raya pertama.

Menurut pemuat status berkenaan, Victor Chan, dia dalam perjalanan ke rumah apabila terserempak dengan satu roadblock di jalan bertentangan. Victor berkata kelihatan empat pegawai polis sedang berada di meja untuk menjamu hidangan tengahhari.

Rasa kesian dengan nasib polis-polis berkenaan, Victor mengambil inisiatif membeli hamper dari sebuah kedai dan menghadiahkan kepada kumpulan polis tersebut.



"Ini untuk kamu dan rakan sekerja kamu, hari ni hari raya, kamu sepatutnya berada bersama keluarga, bukan bekerja. Jadi ini cara saya mengucapkan terima kasih kerana tetap menjalankan tugas kamu sebagai polis", kata Victor kepada polis berkenaan.


Status dari Victor telah menjadi viral dan ada yang memandang negatif dengan perbuatan Victor sehingga ada yang menyifatkannya seolah-olah sebagai satu bentuk rasuah.

Victor kemudiannya menjernihkan keadaan dengan memuat naik satu status yang menjelaskan niat sebenarnya memuat naik status sebelum ini.

Menurut Victor, niatnya memuat naik apa yang dilakukannya hanya bertujuan untuk menyebarkan benda yang bagus. - Siakapkeli.my